Translate

1 Temmuz 2015 Çarşamba

VİŞNE SUYU YAPIMI ve KİRAZ REÇELİ





MALZEMELER
1 kilo kiraz
750 gr. şeker
1 çay kaşığı tereyağı yada margarin (pembe köpük olmaması için )
1-2  çay kaşığı limon suyu yada 1 çay kaşığı limon tuzu
HAZIRLANIŞI
Kirazları özenle yıkayıp saplarını ve çekirdeklerini zedelemeden ayıralım ben çekirdeklerini ayıklamadım tercih sizindir
Bir tencereye aldığımız kirazların içine şekeri ilave edip 1 gece bekletiyoruz
biraz kendi suyu çıkabilir eğer suyu az olursa 1 çay bardağı kadar kaynamış sıcak su ekleyebilirsiniz
tencereyi ocak üzerinde orta ateşte pişiriyoruz kaynamaya başlayınca üzerine tereyağını ekliyoruz pembe köpük az olacaktır yada kevgir yardımı ile oluşan köpükleri şöyle bir kenara iterekte alabilirsiniz
yaklaşık 40-45 dakika pişiriyorsunuz pişmesine yakın limon tuzunu ekleyip  5 dakika kadar tekrar pişirip altını kapatıyoruz
Soğuduktan sonra çam kavanoza koyarak muhafaza ediyoruz

Bende kiraz biraz fazla olduğundan kirazdan meyve suyuda yapıp deepfreeze koydum sizlerde yazın meyvelerin bol olduğu bu zamanları iyi değerlendirebilirsiniz

MEYVE SUYU HAZIRLANMASI
Saplarından ayırdığımız kirazları bir tencereye alıyoruz az su ile kaynamaya bırakıyoruz
Daha sonra yumuşayan kirazları bir derin tepsi içerisinde yada tencere içerisinde çekirdeklerini ayırıyoruz ve rondodan iyice geçiriyoruz tekrar tencereye alıyoruz orta ateşte pişiriyoruz
Kaynama aşamasında içine bir iki bardak kadar şeker ekliyoruz şeker miktarını siz kendi zevkinize görede ayarlayabilirsiniz
daha sonra kavanozlara koyarak deepfreezede muhafaza edebilirsiniz yada iyice kaynatıp sıcak sıcak konserve kavanozuna koyarakta ağzı kapalı haldede muhafaza edebilirsiniz.
biraz katı olabilir kışın içmek için hazırlarken sulandırarak içine şekeri az ise şekerde ekleyebilirsiniz
Afiyet olsun







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder