Translate

2 Temmuz 2015 Perşembe

DİLME BOSTAN PATLICANI TARİFİ



              Öncelikle belirtmeliyim ki patlıcanı sonradan sevenlerdenim :) her türlü yemeğini severek tüketiyorum .Şimdi vereceğim tarifi gerçekten çok doyurucu oluyor bir tanesi bile bir kişiye fazla geliyor ben bunu bir daha ki sefere ya ortadan bölerek yada normal uzun patlıcanlarla aynı şekilde yapacağım sizlerinde bir kez olsun denemenizi tavsiye ederim 

MALZEMELER 
4 adet bostan patlıcanı
yaklaşık yarım kilo kıyma 
1-2 domates 
1 kuru soğan
baharat olarak istediğinizi kullanabilirsiniz 
ben kekik ve kişniş kullandım 
kızartmak için sıvı yağ 
HAZIRLANMASI
patlıcanları alacalı soyup boyuna dilimlere ayırır gibi kesiyoruz 
kızgın yağda hafifçe kızartıyoruz
bu kızartmadaki amaç yumuşak olacağından iç malzemesini rahatlıkla koymamızı sağlayacaktır
daha sonra kızaran patlıcanları yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıyoruz 
patlıcanlar soğumaya bırakılırken iç harcını hazırlıyoruz
soğanı küçük küçük doğrayıp pembeleşene kadar pişiriyoruz 
ardından kıymayı ekleyerek rengi dönene kadar kavuruyoruz 
baharatlarımızı ve ince doğradığımız domateslerimizide ekleyip suyu çekilene kadar pişiriyoruz 
bu aşamada yemeğimiz hazırdır diyebiliriz şimdi hazırlanan bu kıymalı harcı dilimli patlıcanların arasına eşit şekilde koyup üzerinin yanmaması için üzerini ya yağlı kağıtla yada dilimlerken çıkardığımız kabukları dizerek 1 su bardağı sıcak su dökerek fırına sürüyoruz 
200 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişiriyoruz 
Afiyet olsun..











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder