Öncelikle belirtmeliyim ki patlıcanı sonradan sevenlerdenim :) her türlü yemeğini severek tüketiyorum .Şimdi vereceğim tarifi gerçekten çok doyurucu oluyor bir tanesi bile bir kişiye fazla geliyor ben bunu bir daha ki sefere ya ortadan bölerek yada normal uzun patlıcanlarla aynı şekilde yapacağım sizlerinde bir kez olsun denemenizi tavsiye ederim
MALZEMELER
4 adet bostan patlıcanı
yaklaşık yarım kilo kıyma
1-2 domates
1 kuru soğan
baharat olarak istediğinizi kullanabilirsiniz
ben kekik ve kişniş kullandım
kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANMASI
patlıcanları alacalı soyup boyuna dilimlere ayırır gibi kesiyoruz
kızgın yağda hafifçe kızartıyoruz
bu kızartmadaki amaç yumuşak olacağından iç malzemesini rahatlıkla koymamızı sağlayacaktır
daha sonra kızaran patlıcanları yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıyoruz
patlıcanlar soğumaya bırakılırken iç harcını hazırlıyoruz
soğanı küçük küçük doğrayıp pembeleşene kadar pişiriyoruz
ardından kıymayı ekleyerek rengi dönene kadar kavuruyoruz
baharatlarımızı ve ince doğradığımız domateslerimizide ekleyip suyu çekilene kadar pişiriyoruz
bu aşamada yemeğimiz hazırdır diyebiliriz şimdi hazırlanan bu kıymalı harcı dilimli patlıcanların arasına eşit şekilde koyup üzerinin yanmaması için üzerini ya yağlı kağıtla yada dilimlerken çıkardığımız kabukları dizerek 1 su bardağı sıcak su dökerek fırına sürüyoruz
200 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişiriyoruz
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder