Translate
11 Temmuz 2015 Cumartesi
TEL KADAYIFLI TAVUK GÖĞSÜ
Tavuk göğsü herkesin severek yediği hafif bir tatlıdır.Fakat ben bu sevdiğim tatlıyı sade olarak pek tercih etmiyorum hem görünüş hem lezzeti daha zengin gösterdiği için tel kadayıflı yapıyorum .Tel kadayıflı yaparkende özel bir çaba sarfetmenize gerek yok sadece kadayıfı ister küçük bir tavada ister fırın tepsine dökerek az yağla kavurarak pişirebilirsiniz..
MALZEMELER
1 litre süt
3 fincan un
2 su bardağı şeker
yarım paket margarin
1 su bardağı kadar tel kadayıf
1 paket vanilya
arzu ederseniz tel kadayıfların üzerine fındık yada ceviz içi dökebilirsiniz
HAZIRLANIŞI
Tel kadayıfı eşit bir şekilde borcama ya da fırın tepsisine yayalım az yağla birlikte kavuralım rengi hafifçe pembe olunca 3-4 yemek kaşığı kadar şeker ekleyip kadayıfla özdeşleşene kadar karıştıralım
sonra margarini eritip sırasıyla un ,şeker,sütü ekleyelim
sürekli karıştırarak pişirelim
katı olunca borcama dökelim kavurduğumuz kadayıfları üzerine boşaltalım ve soğumasını bekleyelim dilimler halinde kestikten sonta servis edebiliriz
afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder