Translate

9 Temmuz 2015 Perşembe

MİLFÖY HAMURLU ÇITIR BÖREK


                           
                     Hazırladığınız normal böreklerden daha lezzetli görüntü olarak daha güzel bir tarif vereceğim. İç harcı olarak arzu ettiğiniz herşeyi kullanabilirsiniz ıspanak, patates, pırasa ... Yanlız bu böreğin en üst tabakasına milföy hamuru diziyoruz elinizin altında bulundurulmasını tavsiye ederim ve herkese şimdiden kolay gelsin diyorum

MALZEMELER
1 paket yufka
1 kalıp beyaz peynir
2 yemek kaşığı kadar yoğurt
1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek akı yoğurtlu harca eklenecek)
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
1 paket milföy hamuru
üzerine dökmek için çörek otu yada haşhaş
HAZIRLANIŞI
Öncelikle yoğurt yumurta akı sıvı yağ iyice karıştırılır
gerekirse sıvı yağ eklenebilir ama yoğurt sulu ise gerek kalmayabilirde.
daha sonra orta boy dikdörtgen borcamın en alt tabakası hafifçe sıvı yağla yağlanır
ilk yufka serilir arasıra kaşık yardımı ile yada fırça ile  yoğurtlu harçtan dökülür
ikinci yufkayıda serdikten sonra aynı işlem tekrarlanır tam orta kısmına peynir bolca ve eşit miktarda yayılır.
Üzerine tekrar yufka ve yoğurtlu harç dökülür
En üst kısma dilim dilim kesilmiş milföy hamuru dizilir ve bıçak yardımı ile aradaki yufkalarda pişmeden kesilir
Üzerine kaldıysa yoğurtlu harçtan ve son olarak yumurta sarısı sürülür
çörek otu serpildikten sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
Afiyet olsun..








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder