Translate

26 Haziran 2015 Cuma

MAKLUBE

                   

                 
                       Bu yemeği yaparken malzemelerin miktarını kullanabileceğiniz tencereye göre ayarlamanız gereklidir.Ayrıca bu yemek kalabalık sofraların misafirlerin yemeğidir denilebilir az yapıldığında bu görüntüyü elde edemeyebilirsiniz .Ama az misafir yada aile için pilavı ayrı pişirip tek tek küçük güveçlere koyarak fırında yada kişiye göre servis tabağında da yapabilirsiniz .İlk yapışta bu şekli tutturamazsanız bile lezzeti muhteşem olacaktır ikinci ve daha sonraki yapışlarınızda eliniz alışacağından daha güzel görünümlü olacaktır Bu yemeğin püf noktası pilavı ve diğer malzemeleri tencereye yerleştirirken kaşığın tersi ile bastırarak yapmanız gerekir çünkü ters çevirirken şekli bozulmaz umarım beğenirsiniz ve bir kez olsun denersiniz ...


MALZEMELER:
2 kuru soğan
2 patates
haşlanmış kuzu eti(1 kiloya yakın )
3 bardak pilavlık pirinç
,et suyu,tuz,
kızartma yağı 
süslemek için süzme yoğurt ve salata
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle kuş başı doğranmış etleri yıkayıp tencereye alarak az suyla haşlamaya bırakalım daha sonra az yağla kavuralım bu arada  ayrı bir tencerede az yağda önceden ılık suda ıslatılmış pirinçleri kavuralım ve üzerine çıkacak kadar su ve 1 tatlı kaşığı kadar tuzunu ekleyip demlenmesini bekleyelim daha sonra Patatesleri hafif kalınlıkta halka halka doğrayıp tencerede hafifçe  kızartıyoruz yine soğanları halka halka doğruyoruz,Tabanı ve ağız kısmı ayni genişlikte olan bir tencerenin dibine biraz yağ  koyalım üzerine haşlanmış etleri doğranmış soğanları kızartılmış patatesi ve en üste pirinci koyup pişmesine yetecek kadar et suyunu tuzunu ilave edelim.pilav piştikten sonra tepsinin ortasına ters çevirip etrafını salata ve yoğurtla süsleyelim.
Afiyet olsun.

1 yorum: