Translate

7 Haziran 2015 Pazar

KAŞARLI MANTAR


           Lezzeti muhteşem yapımı basit hazırlaması pişirmesi yapımı 30 dakikalık bir yemek ...Tüm malzemeyi elinizin altına getirdikten sonra gerisi çok basit olacaktır . Ben mantar yemeklerini küçüklüğümden beri çok severim elimden geldiğincede şimdi bu alışkanlığı çocuklarıma vermek istiyorum onlarda zaten severek yiyorlar. Bir şekilde sebze yemeğini hayatımızın bir parçası haline getirmek zorundayız değil mi?
MALZEMELER
1 tavuk göğüs eti (kuş başı doğranmış)
yarım kilo mantar
2-3 sivri biber
1 Kuru soğan
Ve bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
az zeytinyağı ve arzu ederseniz kekik yada başka sevdiğiniz baharat ta olabilir
HAZIRLANIŞI
Soğanı küçük küçük doğrayıp az yağda kavuralım
Daha sonra kuşbaşı doğranmış etleri rengi dönene kadar pişirelim
Sırasıyla doğranmış mantar ve yeşil biberide ekleyelim
1 çay bardağı kadar sıcak su döküp orta ateşte pişirelim
Suyu iyice çekilip piştikten sonra baharat ekleyebilirsiniz
Ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip altını kapatalım
Sıcak olarak servis yapalım ..
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder