çok sevdiğim arkadaşımın kızı naz kendi elleri ile tortalet yapmış ve genç yaşta hem üniversite okuyup hem hamarat olmak bana göre çok büyük bir başarı kendisine bu güzel resimler için teşekkür ediyorum..Krema hazırlamak biraz zaman alacağından sizde resimdeki gibi çikolata sos ya da puding kullanabilirsiniz..
MALZEMELER
Hamuru
için;
2 su
bardağı un
1 çay
bardağı pudra şekeri
1
yumurta
1 çay
kaşığı kabartma tozu
1 paket
vanilya
150 gr
tereyağı
Kreması
için;
2,5 su
bardağı süt
3 yemek
kaşığı un
1
yumurta sarısı
3-4
yemek kaşığı labne peyniri
1 yemek
kaşığı tereyağı
1 tatlı
kaşığı nişasta
3-4
yemek kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Öncelikle
hamurumuz için gerekli olan malzemeleri derin bir kaba alıp
yoğuruyoruz
30-40
dakika kadar dinlendiriyoruz
Sonra
hamuru yarım cm kalınlığında açıp istediğiniz büyüklükte
daireler kesip bu daireleri pişireceğiniz kalıba yerleştiriyoruz
Bu
aşamada normal silikon kek kalıplarını kullanabilirsiniz humurun
tabanının daha kolay pişmesi için çatal yada kürdan yardımıyla
delebilirsiniz
170
derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz
Bu
aşamadan sonra kremamızı hazırlayabiliriz
Krema
için gerekli olan tüm malzemeyi karıştırıyoruz (labne hariç)
Çırparak
kısık ateşte pişiriyoruz
Piştikten
sonra labneyi ilave edip mikserle yada çırpıcı ile karıştırıyoruz
Böylece
kremamızda hazır hale geliyor
Fırından
çıkardığımız tartlarımızın içini kremayla doldurup üzerini
meyve ile süsleyip servis yapabilirsiniz
NOT:
Eğer tortaletler 1 gün bekleyecekse meyvelerin üzerini hazır tart
jölesi ile de süsleyebilirsiniz..
ve tortalet yaparken krema hazırlamak size uzun gelirse üzerine puding yada çikolata sos dökebilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder