Translate

25 Mayıs 2015 Pazartesi

TORTALET

   
             çok sevdiğim arkadaşımın kızı naz kendi elleri ile tortalet yapmış ve genç yaşta hem üniversite okuyup hem hamarat olmak bana göre çok büyük bir başarı kendisine bu güzel resimler için teşekkür ediyorum..Krema hazırlamak biraz zaman alacağından sizde resimdeki gibi çikolata sos ya da puding kullanabilirsiniz..

MALZEMELER
Hamuru için;
2 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
150 gr tereyağı
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
3-4 yemek kaşığı labne peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nişasta
3-4 yemek kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Öncelikle hamurumuz için gerekli olan malzemeleri derin bir kaba alıp yoğuruyoruz
30-40 dakika kadar dinlendiriyoruz

Sonra hamuru yarım cm kalınlığında açıp istediğiniz büyüklükte daireler kesip bu daireleri pişireceğiniz kalıba yerleştiriyoruz
Bu aşamada normal silikon kek kalıplarını kullanabilirsiniz humurun tabanının daha kolay pişmesi için çatal yada kürdan yardımıyla delebilirsiniz
170 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz
Bu aşamadan sonra kremamızı hazırlayabiliriz
Krema için gerekli olan tüm malzemeyi karıştırıyoruz (labne hariç)
Çırparak kısık ateşte pişiriyoruz
Piştikten sonra labneyi ilave edip mikserle yada çırpıcı ile karıştırıyoruz
Böylece kremamızda hazır hale geliyor
Fırından çıkardığımız tartlarımızın içini kremayla doldurup üzerini meyve ile süsleyip servis yapabilirsiniz

NOT: Eğer tortaletler 1 gün bekleyecekse meyvelerin üzerini hazır tart jölesi ile de süsleyebilirsiniz..
ve tortalet yaparken krema hazırlamak size uzun gelirse üzerine puding yada çikolata sos dökebilirsiniz..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder