Translate

16 Mayıs 2015 Cumartesi

İRMİKLİ POĞAÇA

                  Hafta sonu kahvaltılarını iple çekerim ben tüm aile bir arada ve sevdiğimiz dostlarlada olunca daha keyifli oluyor kalabalık ve uzun sohbetlerle uzayan kahvaltılara sevdiklerime tatlı sürprizler yapınca çok mutlu oluyorum hele ki artık havalar ısındı açık alanda kahvaltıya yada pikniğe gidince daha bir keyifle yapar oldum. Şimdi tarifini vereceğim poğaça hem çok farklı hemde tadı çok lezzetli oluyor umarım denersiniz şimdiden afiyet olsun diyorum ..

İRMİKLİ POĞAÇA İÇİN MALZEMELER
2 çay bardağı irmik
4 yemek kaşığı yoğurt
50 gr. margarin
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
yarım limon suyu
tuz ve aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN
Lor yada iyice ufalanmış beyaz peynir
yarım demet dere otu yada maydanoz
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta sarısı
2-3 yemek kaşığı süt
ve yarım çay bardağı kadar irmik
HAZIRLANIŞI
ılık haldeki margarine yumurtayı ekleyin
daha sonra limon suyu ve kabartma tozunu birlikte ekleyerek iyi kabarması için karıştırın
ve sırasıyla tüm malzemeyi ekleyip en sonda azar azar unu ilave edin yumuşak bir hamur elde edin ve  yaklaşık 15 - 20 dakika dinlendirin
bu arada iç harcını hazırlayabilirsiniz
dinlenmiş hamurdan minik mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elinizle hafifçe yassılayın ve çay tabağı büyüklüğünde olunca önceden hazırlayıp karıştırdığınız iç harcından kaşıkla alıp içine koyup yuvarlayarak kapatın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin
tüm hamur bittiği zaman hazırlanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı ve süt karışımını sürüp çay tabağına dökülmüş irmiğe bulayıp tekrar tepsiye dizebilirsiniz
tüm bu işlem bittikten sonra bıçak yardımıyla poğaçaların üzerine artı şeklinde bir çizik atıp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyorsunuz.
afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder