Translate

18 Mart 2015 Çarşamba

TAVUK ETLİ DÜRÜM

             



       Merhabalar bugün günlerden çarşamba haftanın ortasındayız .Türkler için çok önemli olan nevruz bayramına son birkaç gün kalırken kutlamalar birkaç hafta öncesinde türki cumhuriyetlerde ve ülkemizin bazı yörelerinde yapılıyor .Bende çocuklarımın unutmaması ve öğrenmesi için bazı ufakta olsa çocukluk günlerimdeki geleneklerimizi yapmaya gayret ediyorum .Değerlerimizi unutmayalım unutturmayalım değil mi .Nevruz bayramı ile ilgili yazımı ve yaptığım hazırlıklarımı da pek yakında yayınlayacağım.Bayramda en güzel sofralar hazırlanır ve sevdiklerimizle güzel sohbetler eşliğinde afiyetle yenilir .Bende nevruz bayramı yaklaşırken nasılsa daha özenli yemekler yapacağımdan son bir kaç gündür hafif çabuk hazırlanacak yemekler yapıyorum ..
         Hem sunumuyla hem de görüntüsüyle göz dolduran dürüm tarifi ister çocuklarınız için sürpriz olsun ister acil gelen arkadaşlarınızla birlikte bir bardak ayranla keyifle yiyeceğiniz bir yemek olsun tadı gerçekten çok güzel oluyor .Tavuk yemeklerine baharat gerçekten çok yakışıyor neyi hangi baharatı daha çok seviyorsanız onu kullanabilirsiniz ..
         Ben tavuk etlerinde köri ve kekik kullanmayı tercih ediyorum .Hem daha lezzetli oluyor hemde renk gerçekten iştah kabartıyor .Siz neyi arzuluyorsanız kullanabilirsiniz yada hiç baharat kullanmayıp sade de yapabilirsiniz  .Tercih sizindir...

MALZEMELER:
1 adet göğüs eti
1 soğan
yaklaşık 3-4 domates
1-2 yeşil biber
tercih ettiğiniz baharatlar
2-3 kaşık sıvı yağ ve tuz
HAZIRLANIŞI :
Tavuk etlerini doğrayabildiğiniz kadar minik minik doğrayın
Tavada yağı ısıtın ve küçük doğradığınız soğanları sonrada yeşil biberleri az kavurun
Ardından etleri ilave edip rengi dönene kadar pişirin
Yine küp küp doğranmış domatesleri ekleyerek suyu çekilene kadar pişirin son olarak baharat ve tuzunu ekleyip iyice karıştırın .
Ben baharat olarak köri ve az kekik kullandım
Olmazsa olmaz lavaş ekmek arasında servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun ...




1 yorum: