Translate

18 Mart 2015 Çarşamba

ISPANAKLI VE PISASALI PİDE YAPIMI












MALZEMELER:

HAMURU İÇİN :
Yaklaşık 5 bardak un
1 paket yaş maya
İÇİ İÇİN:
Bir demet ıspanak
Birkaç dal pırasa
Bir iki dal yeşil soğan
Bir kase beyaz peynir

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle hamurunu hazırlıyoruz mayayı ılık su ile un üzerinde ıslatarak yumuşatıyoruz.
Yumuşak bir hamur yapıyoruz ve hamuru yaklaşık 40-60 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz
Bu arada içi için gerekli olan malzemelerimizi yıkayıp suyunu iyice süzgeçte süzdürdükten sonra ince ince doğruyoruz
Ve beyaz peyniri de çatalla ezerek yada rendeleyerek taze sebzelere ekliyoruz
Bezelere ayırdığımız hamuru (istediğimiz büyüklükte olabilir) önce el sonra merdane yardımı ile yırtılmayacak şekilde ince olarak açıyoruz .
Yarım ay şeklinde olacak şekilde iç harcını koyup hamuru diğer taraftan alıp kapatıyoruz .
Tüm hamuru bitene kadar bu şekilde alıp yapıyoruz
Ve hazırlanan pidelerin üzerini fırça ile hafifçe yağlayıp ya tavada yada sac üzerinde orta ateşte pişiriyoruz
Afiyet olsun ...


NOT:Bir bardak ayranla ister farklı bir öğün geçirin ister sevdiklerinize sürpriz yapın :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder