MALZEMELER:
HAMURU İÇİN :
Yaklaşık 5 bardak
un
1 paket yaş maya
İÇİ İÇİN:
Bir demet ıspanak
Birkaç dal pırasa
Bir iki dal yeşil
soğan
Bir kase beyaz
peynir
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle hamurunu
hazırlıyoruz mayayı ılık su ile un üzerinde ıslatarak
yumuşatıyoruz.
Yumuşak bir hamur
yapıyoruz ve hamuru yaklaşık 40-60 dakika kadar dinlenmeye
bırakıyoruz
Bu arada içi için
gerekli olan malzemelerimizi yıkayıp suyunu iyice süzgeçte
süzdürdükten sonra ince ince doğruyoruz
Ve beyaz peyniri de
çatalla ezerek yada rendeleyerek taze sebzelere ekliyoruz
Bezelere ayırdığımız
hamuru (istediğimiz büyüklükte olabilir) önce el sonra merdane
yardımı ile yırtılmayacak şekilde ince olarak açıyoruz .
Yarım ay şeklinde
olacak şekilde iç harcını koyup hamuru diğer taraftan alıp
kapatıyoruz .
Tüm hamuru bitene
kadar bu şekilde alıp yapıyoruz
Ve hazırlanan
pidelerin üzerini fırça ile hafifçe yağlayıp ya tavada yada sac
üzerinde orta ateşte pişiriyoruz
Afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder