Hazırlaması pratik lezzeti muhteşem bir yemek diyebilirim hatta bu yemekle mantar sevmeyen mantar sevecektir diyebilirim .Malzemeler hazırlandıktan sonra pişme süresi sadece 30 dakika kadar ancak olur .Umarım dener ve beğenirsiniz :)
yarm kilo mantar
1 adet tavuk göğüs eti
1 adet soğan
3-4 kaşık zeytinyağı
bir kase ince dilimlenmiş ya da rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet domates rendesi yada 1 kaşık salça
ve baharat olarak kekik
HAZIRLANIŞI :
Mantarları ve tavuk göğüs etini ince ince doğrayıp hazır tutuyoruz
Soğanı küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz
Daha sonra üzerine tavuk göğüs etini ekliyoruz
Tavuk etlerinde hafifçe rengi dönene kadar kavrulur ve üzerine ince ince doğranmış mantarları ekliyoruz.
Bir kaç dakika daha piştikten sonra üzerine domates rendesi yada sulandırılmış salça ekleyelim
Bu aşamada ben yazdan hazırladığım domates konservesini kullandım kendi suyu yeterli olacağından su bile eklemeye gerek kalmayacaktır
Tabi suyu çabuk çektiyse bir bardak sıcak su ekleyebilirsiniz
Suyu çekmeye yakın kekik ve kaşar peynirini ekleyip altını kapatıyoruz
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder