Translate
27 Ocak 2015 Salı
CHEESECAKE KALIBINDA KAKAOLU KEK
Görüntüsünden tadının anlaşıldığı bir tarif ile karşınızdayım ben herzaman kısa öz tarif vede pratik tarifler vererek sizleri sıkmak istemiyorum bazen bir tarifi bile okurken sıkılıyorum uzun hikayelerin ardından yazılan tarifleri akılda tutmak ta zor oluyor şimdi verdiğim tarif hepimizin ve bir çoğunuzun bildiği normal kek ve puding ama cheesecake kalıbında hem gürüntüsü güzel oldu hem de dilimlerken hiç zorlanmıyorsunuz misafirleriniz için sürpriz yada masanızın daha şık gürünmesi için ideal bir seçenek ,umarım beğenir ve bir kez olsun denersiniz ...
MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 ,su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1-2 adet muz yada başka meyvede kullanabilirsiniz
1 adet kakaolu puding yada çikolata sosu da olur
2,5 bardak süt
HAZIRLANIŞI :
Yumurta ve şeker iyice çırpılır daha sonra sırasıyla kek için gerekli olan tüm malzemeler eklenir iyice karıştırılır
hamur biraz fazla gelebilir ben 2-3 kap cake kalıbına boşaltıp top kek yaptım sizde böyle yapabilirsiniz yada tüm malzemeleri eklerken çay bardağından 1 parmak boyu az koyabilirsiniz
hazırlanan hamur cheesecake kalıbına dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir pişme aşamasında kürdan testi ile kontrol edebilirsiniz ya da üzerinin pembeleşmesi yeterlidir
daha sonra soğuduktan sonra hafifçe ters çevirerek kalıptan çıkarıyoruz içinin boşluk kısmına muz dilimlerini diziyoruz bir tencereya 2,5 bardak sütü ve kakaolu pudingi dökerek yavaşça karıştıralım kıvama gelince ve hafifçede ılık olunca muz dilimlerinin üzerine döküyoruz serin yerde yada buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz üzerine pasta süsü için malzeme yada hindistan cevizi evinizde ne varsa kullanabilirsiniz
afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder