Translate

4 Aralık 2014 Perşembe

MEZGİT



MALZEMELER:
1 kilo mezgit
2-3 yemek kaşığı un
tuz ve kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
       Mezgit kızartması basit bir tarif olsa da ben mezgit aldığımda nasıl pişirilir diye nete  şöyle bir bakmıştım. Amacım farklı tarif aramaktı ama yinede aklıma yatan kızartmak oldu.Halbuki balık kızartmayı pek sevmem ve  öyle kolay kolayda yapmıyorum.Tercihim ızgara yada buğulamadan yanadır. Hem sağlıklı hem de daha lezzetli buluyorum.Benim gibi nette mezgit için tarif bakan olur diye kısaca anlatıyorum. 
            Bir tabağa unu ve yeteri kadar tuzu una serpiyoruz .Daha sonra temizlenip ve yıkanmış ve suyu süzdürülmüş balıkları una sağlı sollu buluyoruz.Diğer yandan bir tavaya 1 çay bardağından biraz az yağ koyup ısıtıyoruz.Tavadaki kızgın yağa balıklarımızı yavaşça koyarak pişiriyoruz.Piştikten sonra spatula yardımı ile çevirerek diğer tarafınıda pişiriyoruz.Olmazsa olmazımız yeşilliklerle servis ediyoruz.
Afiyet olsun..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder