Merhabalar yapımı kolay lezzeti muhteşem bir tarifle yine sizlerleyim.Tamamen doğal ve sağlıklı bir akşam yemeği tarifi veriyorum . Ben hazırlamadan önce erişteyi fırınlamayı tercih ediyorum sizler fırınlamasanızda olur sadece piştikten sonra rengi beyaz olacaktır.Yani tel şehriyeyi düşünün yağda kavrulmuş halimi yoksa sade olarakmı daha lezzetli olur.Tercih sizindir ...
CEVİZLİ ERİŞTE
2 kase ev yapımı erişte
1 çay bardağı kadar bıçakla ufalanmış ceviz içi
1 kase tulum peyniri
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Yeteri kadar suyu bir tencereye alarak kaynatıyoruz .İçine bir tatlı kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekliyoruz.
Kaynayan suyun içerisine erişteleri dökerek yumuşayana kadar haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra tel süzgeçten süzüyoruz . Ve yapışmaması için soğuk suyu üzerinden akıtıyoruz.
Bir tencereye 2-3 kaşık sıvı yağı döküp suyu süzülen erişteleri ve cevizleri yağda iyice karıştırıyoruz.
Daha sonra servis tabağına aldığımız eriştelerin üzerine tulum peyniri ve arzu edilirse tekrar ceviz içi döküp servis edebiliriz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder