Bana göre böreklerin en lezzetlisi su böreğidir.Nasıl severim anlatamam .Yumuşacık mis gibi yedikçe yiyesim gelir ;doymak istemem.Çok severim çok...İster kıymalı ister peynirli olsun farketmez.Bu zamana kadar özellikle de bayram geldiğinde sürekli alışveriş yaptığım pastaneden alırım afiyetle yeriz ama ne ara yedik ne ara bitirdik anlayamıyorum.Çünkü bana göre para ile alınan hem gözü doyurmuyor, hem bereketi yok hem de evde yapılanın tadı,kokusu olmuyor.Dün ilk kez denedim ve ilk denememe rağmen çok lezzetli oldu.İstediğim sonucu aldım.Bundan sonra gönül rahatlığı ile deneyebilirim.Sizler eğer kendinize güveniyorsanız yufkasını elinizlede açabilirsiniz.O tabiki daha güzel olur.Ben hazır yufka kullanarak yaptım.Ama ilerde elimle yufka açarakta denemek istiyorum.Şimdi lafı uzatmadan tarifi vermek istiyorum .Ve deneyen herkese afiyet olsun diyorum ...
MALZEMELER:
1 Paket su böreği yufkası
1 büyük kase beyaz peynir
ÜZERİ İÇİN:
1 Yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Derin bir tencereye yeteri kadar sıcak su ,1 kaşık tuz ve 1 kaşık sıvı yağ ekliyoruz .
Yufkaları tek tek suda haşlıyoruz
Kevgir yardımı ile yufkayı alıp soğuk su dolu kabın içine atıyoruz
Sonra yufkayı hafifçe sıkıp tabanı yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Tabi yufkaları dizerken aralarını hafifçe yağlıyoruz
Yufkanın yarısını dizdikten sonra çatal yardımı ile ezdiğimiz peyniri serpiyoruz
Tekrar kalan yufkalarıda aynı şekilde şok haşlayarak tepsiye diziyoruz
Yufkalar bittikten sonra üzeri için gerekli olan malzemeleri karıştırıp tepsinin üzerine döküyoruz
170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabiliriz
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder