Translate

17 Kasım 2014 Pazartesi

ELMA ÇAYI



      Genellikle hepimiz evlerde poşet çay ya da ıhlamur, tarçın ,kök gibi bitkileri kaynatarak hazırlıyoruz.Özellikle ben soğuk havalarda elma kabuğu ve naneyi kaynatıp limon sıkarak balla tatlandırarakta içerim .Ama ne yalan söyleyeyim şifa olsa bile tadını pek sevmem.İşte tadını severek içeceğiniz bi çay tarifi veriyorum.Soğuk havalarda şifa bulurken keyifle yudumlayacaksınız.İçerken elma kokusu ağırlıklı olacak ve içindeki tarçını birkaç kez demleyerek kullanabilirsiniz.İster pipetle için isterseniz kupa yada fincana dökerek içebilirsiniz.
Afiyet olsun.

MALZEMELER :
Kişi sayısı kadar iri elma
Limon dilimi
Kabuk ve yeteri kadar toz tarçın
Arzu edildiği kadar süzme bal
Karanfil ve hatta isterseniz az zerdaçal
HAZIRLANIŞI :
Elmayı sap kısmından kapak şeklinde kesin
Fazla derin olmayacak şekilde içini oyun.
Tatlandırıcı olarak arzu ettiğiniz tüm malzemeleri yeteri kadar elmanın içine koyun.
Üzerine kaynamış ve 2 dakika kadar dinlenmiş sıcak su ekleyin
Yaklaşık 5 dakika kadar demlendirip ılık halde içebilirsiniz.
Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil