Merhabalar bu tarifin hem yapımı ve hemde malzeme listesi çok basit.Her evde bulunacak malzemelerle hazırlanıyor .Hazırlama süresinde sıkma işleminde biraz uğraşıyorsunuz. Ama ben 10 -12 tane kuş yuvası şekli yapıp diğer hamurla kalıpta bisküvi yaptım. Çünkü bu hamurun pişmiş hali tam bisküvi tadında oluyor.Ve kesinlikle kabartma tozu kullanılmıyor .Çoğu kişi kabartma tozu eklemeyi unuttuğumu zannedebilir.Fakat unutmadım.Kabartma tozu kullanılırsa pişerken kuş yuvası şekli bozulabilir.İstediğimiz şekli elde edemeyebiliriz.Beğeneceğinizi düşünüyorum.
Afiyet olsun...
MALZEMELER:
1 adet ılık margarin
2-3 yemek kaşığı kakao
1 yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı nişasta
aldığı kadar un (yaklaşık 2-2,5 bardak)
Ve şekil vermek için vidalı sarmısak sıkacağı gereklidir
HAZIRLANIŞI:
Un hariç tüm malzemeleri ılık margarinle iyice yoğuruyoruz.
Sonra unu azar azar ekleyip yumuşak elimize yapışmayan bi hamur elde ediyoruz.
Hamurdan parçalar koparıp sarmısak ezici içine koyup sıkıyoruz
Sıkma işlemini 2 kere üst üste yapıyoruz(kurabiye küçük olmasın diye)
Tüm hamuru sıktıktan sonra pet şişe kapağı ile ortasına bastırıyoruz.
Bu aşamada biraz derin bastıralımki piştikten sonra şekli bozulmasın.
Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 15-18 dakika pişirip soğuduktan sonra ortasına çikolata parçaları ,jöle yada ne varsa onunla süsleyip servis edebilirsiniz
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder