Patlıcan ülkemizde en çok kullanılan sebzelerdendir.Ben de son bir kaç yıldır patlıcana dair gördüğüm duyduğum ne kadar yemek varsa denedim.Çünkü patlıcanı sonradan sevenlerdenim.Ve iyikide sevip denemişim diyorum .Geçtiğimiz ay kurban bayramı vardı hem kendi evimde hem de gittiğim her yerde et yemekleri fazla ağırlıklı olunca bu aralar et pişirmeme kararı almış bulunuyorum.Bir kaç gün önce ne pişireyim derken elimdeki malzemelere baktım .Karnıyarık çok severim ama bu kez kıymasız olanını denemek istedim.Gerçekten tadı çok güzel oldu ve eti okadarda aramıyorsunuz yanına bir kase yoğurt ve az pilavla harika bi akşam yemeği oldu.Umarım sever ve denersiniz....
MALZEMELER:
3-4 adet patlıcan
3-4 domates
2-3 sivri biber
varsa taze biberiye (kurusuda olur)
2-3 diş sarmısak ve tuz
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye bölüyoruz
Eğer patlıcanlar uzun ise dörde bölerek az yağlı tavada arkalı önlü kızartıyoruz.
Tencerenin alt kısmına kızarmış patlıcanları dizip üzerine halka halka domatesleri diziyoruz.
sivri biberleri yine istediğimiz şekilde doğrayıp tencereye ekliyoruz.
2-3 diş sarmısağıda minik minik doğrayıp domateslerin üzerine döküyoruz
Tuzunu ve biberiyeyide ilave edip kısık ateşte 1 su bardağı sıcak su döküp pişiriyoruz
Afiyet olsun..
NOT:Sizler tatlandırak için farklı baharatta kullanabilirsiniz.Ben biberiyeyi hem sebze hemde et yemeklerinde çok seviyorum...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder