Translate

25 Ekim 2014 Cumartesi

KIYMALI MANTARLI PATATES

     
                  Mantar sevmeyenin bile ayıla bayıla yiyeceği nefis bi yemek olacağını söylemek isterim.Özellikle kış aylarında ne pişireyim diye hep söylenip dururuz.Pratik ve lezzetli olan bu mantarlı yemeği bir kez olsun denemekle hiç bişey kaybetmezsiniz.Ayrıca farklı bi yemekle sevdiklerinize güzel bi masa hazırlayabilirsiniz..


MALZEMELER
4-5 adet patates
250 gr kadar kıyma
yarım kilodan biraz az mantar
1-2 soğan
2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
tuz ,karabiber
bir kaç dal maydanoz
Ve bir kaşık salça
BEŞEMEL SOS İÇİN:
1,5-2 bardak süt
1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
2 yemek kaşığı un
Bir fiske tuz
Üzeri için kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Soğanları küçük doğrayıp yağda kavurun.
Sırasıyla kıyma,salça ve iri doğranmış mantarları ekleyin.
Mantarların suyu da çekildikten sonra doğranmış maydanozu,tuzu ve karabiberi ekleyip biraz karıştırıp altını kapatın.
Patatesleri soyup dilimleyin.( ne kalın nede ince olacak)
Fırın tepsisine az yağ sürüp patatesleri dizin
Üzerine kıymalı mantarlı harçtan dökün ve 1 kepçe kadar su dökün. 
Ve üzerine yağlı kağıt yada folyo örterek 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.
Yemek fırında pişerken beşemel sosu hazırlayabiliriz
Tereyağını eritip unu hafifçe kavuruyoruz
Sütü azar azar ilave edip karıştırıyoruz.
Bir fiske tuz döküp 1-2 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz.
Yemeği fırından alıp üzerine beşemel sosu döküp tekrar fırına sürüp 15 dakika kadar pişiriyoruz.
Son olarak kaşar peyniri rendesini döküp 5 dakika daha fırına sürüp sıcak olarak servis edebiliriz.
Nefis bi akşam yemeği olacaktır.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder