Translate

21 Ekim 2014 Salı

İNCİRLİ-KAYISILI TART


                  Merhabalar bundan bir kaç ay önce caaanım arkadaşım feyaycığım harika bi tarif denediğini söylemişti hatta resimde göndermişti bana.Fakat malum uzun yaz tatilimden dolayı deneme fırsatım olmadı.İster kurabiye deyin ister tart yada turta her şekilde yapabileceğiniz bi lezzet ortaya çıkacaktır.Ben o kadar sevdim o kadar beğendim ki sanırım uzun bi süre kendileri gözde tariflerim arasında yerini alacaktır.Şeker kesinlikle kullanılmayacak ama tatlı bi kurabiye ,tart olacağını söylemek istiyorum.Bu tadı dolaylı yolla yani pekmez kullanarak vereceğiz.İnanın bana denemeden vazgeçmeyin ve müptelası olacaksınız
         Şimdiden afiyet olsun ve hemen sabırsızlıkla tarife geçiyorum..

MALZEMELER:
100 gram tereyağı
2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta (akı üzerine)
1 kabartma tozu
Çay kasiginin ucunda karbonat
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
8-10 tane kuru incir
8-10 tane kuru kayısı
Kuru üzüm
1 elma rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı kadar pekmez
ÜZERİ İÇİN:
Çekilmiş yada ufalanmış fındık içi
HAZIRLANIŞI:İincir kayısı üzüm suda biraz bekletilir 
Daha sonra incir kayısı küçük küçük dogranir 
Elma rendesi incir kayısı üzüm tavada 5 dakika sotelenir
Altı kapatılınca tarçın ilave edilir.
Öte yandan hamur yogurulur 
Küçük bezeler alınır içine iç harcından koyulur kapatılıp yumurta akına ve findiga bulanir.
Üzeri kizarana kadar pişirilir. 
Fırından cikarinca üzerine pekmez dokülür.
Soğuyunca servis yapılır.
İstenirse kelepçeli kalipta tart gibide yapılabilir.
Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder