Translate

3 Ekim 2014 Cuma

PATLICANLI KÖFTE



               Hem yapımı kolay hemde sunumu çok güzel bi yemek olacağının garantisini verebilirim .Patlıcanı sonradan seven birisi olarak bu yemeğide sık sık yapıyorum.Gerçekten bu yemekte patlıcan ve kıymanın özdeşleşmesi muhteşem oluyor.Her bir patlıcan diliminin tadı bile köfteden farksız olacaktır.Umarım beğenir ve denersiniz.
Afiyet olsun...

MALZEMELER:
6-7 adet patlıcan
Yarım kilo kıyma
İstediğiniz bir köfte harcı(ben cız bız köfte harcı kullandım)
1 soğan
İstediğiniz baharat
1-2 iri diş sarmısak
HAZIRLANIŞI:

Önce patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletiyoruz(acı tadı gitsin diye)
Sonra bir kapta kıymayla köfte harcını iyice yoğuruyoruz
İçine ince doğranan soğan sarımısak ve istediğimiz baharatlardan ekleyip küçük köfteler yapıp ince dilimlenmiş ama tam kesilmemiş patlıcanların arasına koyalım.
Borcama yerleştirdiğimiz patlıcanların üzerine sıcak su döküp üzerini folyo ile kapatıp yaklaşık 200 derecede 30-40 dakika pişirelim
Dilerseniz suyuna salçada ekleyebilirsiniz 

Afiyet olsun..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder