Translate

15 Ekim 2014 Çarşamba

ACILI EZME SALATA


                     Genellikle restaurantlarda kebap çeşitleri yada etli yemekler yanında yada öncesinde yediğimiz acılı ezme salatayı ilk kez evde hazırladım .Hazırlaması okadarda zor değil hatta insanın hoşuna bile gidiyor.Ceviz içini arzu ederseniz ekleyin yada kullanmayabilirsiniz.Orjinal tarifinde ceviz içi olmayan ezme salatayı bu şekilde daha çok seveceğinizi tahmin ediyorum.
Umarım beğenirsiniz afiyet olsun...

MALZEMELER:

  1. 6-7 büyük domates
  2. yarım demet maydanoz
  3. 2-3 dal taze soğan
  4. 1-2 iri diş sarmısak
  5. 1-2 sivri biber
  6. 1 tatlı kaşığı nane
  7. 1 tatlı kaşığı tuz
  8. 1 tatlı kaşığı pul biber
  9. 1 küçük kase ceviz içi
  10. yarım limon suyu,az nar ekşisi ve yeteri kadar zeytin yağı
HAZIRLANIŞI:
Domatesleri ve diğer bütün sebzeleri çok ince kıyın.
Kesinlikle blendır yada robot kullanmayın.
Baharatları doğranmış sebzeye ekleyin.
Ezilmiş sarmısak ve ceviz içini ilave edip yavaşça karıştırın.
Limon suyu ile birlikte nar ekşisi ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyin
Ve salata servise hazırdır afiyet olsun..


2 yorum:

  1. Ellerine sağlık arkadaşım. Salata nefis görünüyor. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tşk ediyorum sevgili selda ilk kez yaptım çok sevildi sanırım bundan sonra favorilerimiz arasında yer alacak :)

      Sil