Translate

3 Ekim 2014 Cuma

EKŞİLİ SAFRANLI ETLİ YEMEK



                Yöresel yemeklerimizden olan ekşili ,safranlı etli yemek sebzi adını verdiğimiz yeşil soğana benzer sebze ile pişirilir fakat bu sebzeyi her yerde bulmak mümkün olmadığından ben ve benim gibi gurbette hasret çekenler mecburi olarak yeşil soğanla yapıyoruz.İşte bu yemeğe hafif ama mayhoş ekşiliği veren bu sebzi dediğimiz sebzedir.Pilav ve soğuk yoğurt çorbası eşliğinde gerçekten tadına doyum olmayan bi yemektir.Şimdiden deneyecek olanlara kolay gelsin diyorum ve afiyet olsun....

MALZEMELER :
1 Kilo kuş başı et
1 demet yeşil soğan
1 çay bardağı lepe(nohut yarması)
1 yemek kaşığı safran(sarı kök)
50 gr.tereyağı
Az sıvı yağ ve tuz
HAZIRLANIŞI :
Kuş başı etler yıkandıktan sonra lepe ile haşlanarak pişirilir.
Sonra tereyağı ve az sıvı yağ eklenip hafifçe karıştırılır.
3 cm boyunda doğranmış yeşil soğanlarıda ekleyip karıştırıyoruz.
Ardından safran ve tuz eklenip 2-3 su bardağı kaynar su dökülerek 10 -15 dakika pişip sıcak olarak pirinç pilavı ile servis yapılır
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder