Görünüşü o kadar güzel ki insan nasıl eline alacağını şaşırıyor .Uzun zamandır ilk kez bi yemek yaparken heyecanlandım çünkü hem ilk kez yapıyorum hem 10 kişi bu yemeğin sonucunu bekliyor hemde blog yazıyorum diye sonuç iyi olmayacak. diye bir endişeleniyorum.2. kez deneme şansım yok çünkü kabak çiçeği hiç kalmadı :) Ama bilmiyorum iç harcını mı güzel hazırladım yoksa bunun tadımı böyle nefis oluyor inanın bitti diye üzüldüm. Eğer bi gün kabak çiçeği görürseniz aklınızın bi köşesinde bulunsun ve deneyin derim..
MALZEMELER:
1,5 su bardağı pirinç
1 kuru soğan
1 çay bardağı kadar kuş üzümü
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Az nane ,karabiber ve tuz
isterseniz birkaç dal maydanozda ekleyebilirsiniz
HAZIRLANIŞI:
Kabak çiçeklerini yıkadıktan sonta sap kısmını ve içindeki sarı tomurcuğu çiçeği yıpratmadan temizleyelim.Ben bu aşamada tam başarılı olamadım hem acele ettim hemde ilk kez yapmanın acemiliği vardı :)
Daha sonra dolma içini hazırlamak için soğanı doğrayıp pirinç ve diğer malzemelerle harmanlamalıyız
İsterseniz soğan ve pirinci az yağlada kavurarak hazırlayabilirsiniz
Hazırlanan harç soğuduktan sonra 1 tatlı kaşığı çiçeklerin içine koyup hafifçe kapatıp sırayla tencereye dizin.
Üzerine 2 su bardağı kadar su ve 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı döküp pişirebilirsiniz
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder