Translate

18 Haziran 2014 Çarşamba

KIYMALI KREP BÖREK(ETLİ BLİNCİK)


        

          Merhabalar sizlere yine pratik ama hem görünüşü hemde tadı muhteşem bi tarif vermenin mutluluğu içerisindeyim.Daha çok azeri mutfağına ait olan bu lezzete bayılacağınızın garantisini verebilirim.İster çayın yanında ,isterseniz akşam yemeğinin yanında servis edebilirsiniz.Malzeme listesi uzun görünebilir fakat yapımı oldukça basit ve pratiktir.Asıl adı ''etli blincik'' fakat kolay anlaşılması için ''kıymalı krep'' olarak tarifi verdim.Umarım bir kez olsun denersiniz ve tarifleriniz arasın da buna da yer verirsiniz.Şimdiden afiyet olsun diyorum...


MALZEMELER :
KREP İÇİN:
2 Yumurta
1,5 bardak süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1-1,5 bardak un
İÇİ İÇİN:
Yarım kilo kıyma
1 kuru soğan
Tercihe göre kekik,tuz ve az karabiber
HAZIRLANIŞI :
Öncelikle iç malzememizi hazırlayarak başlıyoruz
Soğanı az yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz
Üzerine kıymayıda ekleyip kavuruyoruz
Kıymanın rengi dönünce arzuya göre baharatı da ekleyip  soğumaya bırakıyoruz.
İsteseniz 1 çay kaşığı kadar biber salçasıda ekleyebilirsiniz.
Daha sonra krep için gerekli olan malzemeleri bir çırpıcı ile karıştırıp akışkan bir hamur elde ediyoruz
Ve krep tavasına bir kepçe koyarak arkalı önlü pişirelim
Yaklaşık olarak 7-8 adet krep çıkarabiliriz
İç harcımızdan 1-2 kaşık alarak krep arasına koyup sarıyoruz
Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz
Az yağlı tavada etli kreplerimizi (etli blincik) arkalı önlü pembeleşene kadar kızartıyoruz.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Cok nefis gözüküyor ellerine saglik :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz gerçekten hem pratik hemde lezzetli :) tşk ederim emel hanım sevgiler..

      Sil