MALZEMELER :
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumuşak margarin
1 su bardağı şeker
2 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
Alabildiğince un
İÇİ İÇİN :3-4 yemek kaşığı haşhaş
ÜZERİ İÇİN:3 yemek kaşığı kadar hindistan cevizi ve 1 yumurta akı
HAZIRLANIŞI :ılık margarine sıvı yağ,şeker ve yoğurt eklenir
Ardından 3-4 yemek kaşığı haşhaş eklenir ve iyice karıştırılır
Un bi tabağa alınır ve karbonat una karıştırılır
Azar azar diğer malzemelere un eklenir
Un yetersiz gelirse tekrar eklenir
Yumuşak, toparlanmış bi hamur elde ediyoruz
Elimizle parçalar koparıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz
Üzerine fırça yardımı ile yumurta akı sürüp hindistan cevizi serperek önceden ısıtılmış 170 derecede pişiriyoruz
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder