Bir yemeğe asıl lezzeti veren bana göre önce kullanılan malzemenin kaliteli,taze olması daha sonra hazırlanan sostur.Bunlarda yetmiyor kullanılan yağ ,doğru pişme süresi hatta doğru tencere kullanmak bile çok önemlidir.Şimdi vereceğim tarif bi sosun makarnayı ne kadar lezzetli yaptığının en büyük göstergesidir.Makarna bizim evde haftada 1-2 kez pişer malum çocuk olan evlerin çoğunda böyledir sanırım.Ayrıca porsiyonda hep büyük olur :) Pesto soslu makarnayı penne makarna ile hazırlamak en doğrusudur.İtalyan mutfağından tüm dünyaya yayılan bu sosla hazırlanmış makarnayı seveceğinizi umuyorum.Şimdiden afiyet olsun...
MALZEMELER:
1 paket penne makarna
1 paket krema
2-3 diş sarmısak
7-8 dal taze fesleğen
2 çorba kaşığı çam fıstığı
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz,arzu ederseniz az karabiber
HAZIRLANIŞI:
Makarnayı kaynamış ,tuzu ve az yağı dökülmüş suda 10-12 dakika haşlıyoruz.
Taze fesleğen ve sarmısak zeytinyağı ile robotta yada Blender da iyice çekilir.
Tuz ve çekilmiş çam fıstığı eklenir, karıştırılır.
Arzuya göre istenirse karabiber eklenir.
Sonra haşlanan makarnayı süzüp içine kremayı ve hazırlanan pesto sosu ekleyip karıştırıyoruz.
Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
Tatlım elerine sağlık. çok severek yeriz bizde pizzasıda güzel oluyor
YanıtlaSiltşk ederim senemciğim pesto soslu pizza hiç denememiştim uygun zamanda denemek isterim...
SilPesto sosu çok severim canım. Yıllar önce ilk kez Memet Özer (Tülin Şahin'in eşi)'in elinden yemiştim. :) Hele de makarnaya çok yakışır. Ellerine sağlık canım. :) <3
YanıtlaSiltşk ederim sevgili yağmur evet bende çok sevdiğim için sık sık kullanırım :) ama içindeki sarmısağı biraz az tercih ediyorum
Sil