Translate
4 Nisan 2014 Cuma
CİĞER KAVURMASI
Merhabalar,sakatat türü etleri pek pişirdiğim söylenemez ama yılda 1-2 kez oda canım çekerse yaparım.Ciğerin asıl lezzetini trakya bölgesine gittiğimiz bi geziden bilirim.Öyleki evde pişirmek yerine oraya gitmeyi tercih ederim ama bu heran mümkün olmayacağına göre dün denemek istedim.Umarım beğenirsiniz.Şimdiden afiyet olsun diyorum...
MALZEMELER :
300-400 gr.kadar dana ciğeri
1-2 patates
1 kuru soğan
2-3 küp şeker
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tatlı kaşığı Kekik(arzu ettiğiniz baharatları kullanabilirsiniz)
HAZIRLANIŞI :
Ciğerleri 5-8 dakika kadar bi tencerede haşlayalım
Haşlarken şekerleri ekleyelim ( hem yumuşak olur hemde pişerken lezzetli olacaktır)
Az yağı tencereye alıp küçük doğranmış patatesleri ekleyip kavuralım
Pembeleşince doğranmış soğanı ekleyelim
Birkaç dakika kavrulduktan sonra suyu süzülen ciğerleri ekleyip 5-10 dakika pişirelim
Tuzunu ve baharatını ekleyip sıcak olarak servis yapalım
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder