Translate

8 Nisan 2014 Salı

AY ÇEKİRDEKLİ KURABİYE


              Merhabalar tariflerinde sık sık yararlandığım Cahide Jibek'in bloğunda gördüğüm bi tarifi sizinle paylaşmak istiyorum.Ama ben bu tarifi azıcık değiştirdim evdeki malzemelere göre yapmaya çalıştım.Şekli çok hoşuma gitti.Küçük-büyük herkesin hoşuna gidecek bi görüntü ve lezzet olduğunu düşünüyorum.Hamurun yarısını ay çekirdekli yaptım,diğer yarısınıda acelem olduğundan normal poğaça gibi açtım.Yani aslında bu hamuru ister kurabiye ister poğaça olarakta kullanabilirsiniz.



            MALZEMELER :
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
100 gr.margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım papet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince un
İÇİ İÇİN:
1 patates
Patatesin yarısı kadar beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Karabiber ve tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta sarısı
İç ay çekirdeği
HAZIRLANIŞI:
Oda sıcaklığındaki margarine hamuru için gerekli olan bütün malzemeleri ekleyip orta yumuşaklıkta bi hamur elde ediyoruz ve yaklaşık 30 dakika kadar hamuru dinlendiriyoruz
Diğer taraftan patatesi haşlayıp çatalla ezerek peynir ve ince doğranmış maydanozla karıştırıyoruz
İçerisine arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz
Ben karabiber eklemeyi tercih ettim
Hamuru merdane ile açıp yuvarlak bi kalıp yada bardak ile kesiyoruz
Ortasına iç harçtan koyup tekrar kestiğimiz hamur ile kapatıyoruz 
Kenarlarını küçük bi bıçak ile kesip ay çiçeği şeklini veriyoruz
Üzerine yumurta sarısı sürüp ortasına iç ayçeği serpiyoruz
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafifçe kızarana dek pişiriyoruz
Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder