Translate

10 Nisan 2014 Perşembe

KIYMALI GÜL BÖREK


             Kıymalı gül böreği bu şekilde sarıp üzerine yoğurt yada sarmısaklı yoğurt dökerek yalancı mantı misali yemek olarakta servis edebilirsiniz .Ben fırın tavuk yemeği yaparken bu şekilde yapıp tavuklu yemeğin yanında servis ediyorum.

MALZEMELER :
4-5 adet yufka
1 adet kuru soğan
500 gr.kıyma
1 yemek kaşığı salça
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı kekik
HAZIRLANIŞI :
İnce doğranmış soğan 2-3 kaşık kadar yağda hafif pembeleşinceye kadar kavrulur
Ardından salça,kıyma ve baharat eklenir
Kıyma da piştikten sonra soğumaya bırakılır
Yufkalar 4 eşit parçaya bölünür
Ve üçgen şeklindeki herbir parçanın uzun kısmına kıymalı harçtan konulur
Rulo şeklinde sarılır
Gül şeklini alacak şekilde bükülür
Uç kısmı açılmasına diye süte batırılır
Üzerine yumurta sarısı ve sonrada susam sürülerek 170 derecede üzeri kızarana dek pişirilir
Sıcak sıcak servis yapılır
Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder