Translate
11 Mart 2014 Salı
SİYAH PİRİNÇ PİLAVI
Daha önce yabancı bi sitede görmüştüm. Ve çok ilgimi çekmişti.Türkiye'de pek bilinmiyor. Ama ilk kez Edirne'de üretilmeye başlandı.Başlıca özellikleri yüksek protein, güçlü antioksidan, diyet lif,zengin mineral ve vitamin deposu...Suda bekletilerek kavrulmadan pişirilmesi gerekiyor. İyice yıkadıktan sonra kısık ateşte pişirilir ise en güzel sonuç alınır.
Yakışıklı 2 oğlum neden rengi böyle diye sordu, bende elmanın sarısı,kırmızısı ve yeşili var dedim bu pirinçte böyle siyah pirinç...Ama pek tercih etmediler yani 2 gün menüm aynı ben yiyeceğim :) tat olarak beyaz pirinçle aynı sayılır.Tek belirgin farkı renginin yanısıra fiyatıydı. Çünkü 1 kg.siyah pirinç 15 tl oluyor...
MALZEMELER :
1 su bardağı siyah pirinç
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı ve tuz
HAZIRLANIŞI :
Pirinçler derin bi kaba konulur ve üzerine bolca ılık su dökülür.En az 1,5 saat bekletilir
Siyah pirinç iyice sürülür
Pilav tenceresine sıvıyağ ve tereyağı ekledikten sonra Siyah Pirinç ve tuz ilave edilir.
Daha sonra 2 su bardağı ılık su ilave edilerek Pirinçler suyunu çekene kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder