MALZEMELER :
1 margarin
1 su bardağı ılık süt
1 yaş maya
1 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince un
İÇİ İÇİN :
Beyaz peynir ve dereotu
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
çörek otu ve susam
HAZIRLANIŞI :
Ilık olan süte maya eklenir ve karıştırılır
Ardından sırasıyla ılık margarin,yumurta ve diğer malzemeler eklenip karıştırılır
Son olarak unu eleyerek azar azar ekleyip yumuşak bi hamur elde ediyoruz
1 saat kadar üstü örtülü olarak mayalanmaya bırakıyoruz
Yeteri kadar beyaz peynir ve ince kıyılmış dereotu karıştırılır
Mayalanmaya bırakılan hamurdan parçalar koparıp hamurun içine peynirli harç konur ve elimizde yuvarlayarak yassılaştırıp ortasına bastırılır
Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra susam yada çörek otu serpilir
170 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder