Translate

2 Mart 2014 Pazar

KALIPTA ÇİKOLATA YAPIMI

 

  Merhaba bir kaç hafta önce çikoladan daha tatlı oğlum kaanla birlikte çikolata yapmak için realden silikon kalıplar aldık.Pasta süs dükkanından çikolatada alıp eriterek kalıplara döküp doldurduktan sonra afiyetle yedik.Ama çoğu zaman olduğu gibi resimlemeye fırsat bulamadım .Dün ikinci kez yaptık ama bu defa marketten bitter çikolata alıp eritmek istedim hem daha ekonomik oldu hemde çok rahat eridi.Daha önce denediğim işlenmemiş çikolatayı eritmek biraz uğraştırdı erimesi geç olunca az krema ile açtım çok çabuk donduğu için kalıplara hızlı boşalttım yani biraz daha uğraştırdı beni diyebilirim.



MALZEMELER :
Çikolata(istediğiniz miktar)
2-3 damla vanilya yada başka tatlandırıcı aroma
Çikolata kalıbı
Bi cezve ve tabak
HAZIRLANIŞI:
Çikolatayı ufak parçalara ayırıp porselen yada cam tabak içine alalım.
Cezve içine yeteri kadar su koyup kaynatalım
Tabaktaki çikolatayı cezve üzerine koyup benmari usulü eritelim
Varsa eğer damla tatlandırıcı ekleyelim
Bende vanilya aromalı damla vardı onu kullandım
Tamamen eriyen çikolatayı kaşık yardımı ile kalıplara dökelim
Bir kaç saat içinde donduktan sonra kalıptan çıkarıp afiyetle yenilebilir
Hiçbir şeyin çocukları bukadar mutlu edeceğini sanmıyorum
En pahalı oyuncaklar bile bukadar eğlendirmez
Benden ufak bi fikir, umarım beğenir ve denersiniz
NOT:Eğerki çikolata kalıbı bulamazsanız yada pahalı diye alma gereği duymazsanız  mutfaktaki buz kalıplarınıda kullanabilirsiniz..
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder