Ülkemizin her bölgesinde hayvancılık yapılmasına rağmen kırmızı etin pahalı olduğu malum,ama buna rağmen vazgeçemeğimiz en güzel yemekleride kırmızı etle yaptığımız da doğrudur.Son yıllarda zararlarından sıkça söz edilsede yinede mutfaklardan eksik etmiyoruz.Zararlarının yanı sıra faydalarınıda göz ardı etmemek gerekir .Derler ya herşeyin azı karar çoğu zarar diye..Vücudumuz için gerekli olan protein ihtiyacımızı kırmızı ete borçluyuz.Hele birde salata ile tüketildiği vakit proteini vücudumuz daha kolay alır.Eti pişirmekte çok önemlidir.Yanmış yağda pişen et faydadan çok zarar verir ancak.Dolayısıyla en sağlıklı et haşlama yapıldıktan sonra hazırlanan ettir.Vejeteryan insanlar et yemediği için B 12 vitamin eksikliği,protein eksikliği,unutkanlık ....daha sayamadığım bi sürü sorunlarla karşılaşabiliyorlar.En önemliside günlük hayatta kas güçsüzlüğünden dolayı halsizlik hissedebiliyorlar.
MALZEMELER:
500 gr.dana kıyma
2-3 dilim bayat ekmek
1 kuru soğan
1 yumurta
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz,karabiber,kuru nane ve kimyon
2 çorba kaşığı sıvı yağ
sarmak için aliminyum folyo
HAZIRLANIŞI:
Tüm malzemeleri kıymaya ekleyip iyice yoğuruyoruz
Baharat miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
İyice yoğrulan kıymayı buzdolabında 1 saat ağzı kapalı dinlendiriyoruz
Sonra folyo üzerinde elimizle düzelterek eşit şekilde yayıyoruz
Ve rulo yapıyoruz
Rulo haline gelen eti yağlı kağıt üzerine alarak ve üzerini yağlı kağıt ile örterek yaklaşık 30-35 dakika 175 derecede pişiriyoruz
Afiyet olsun.
NOT:Arzu ederseniz son 5 dakika üzerindeki yağlı kağıdı açarakta pişirebilirsiniz.Ve servis ederken haşlanmış sebzelerle tüketebilirsiniz...
MALZEMELER:
500 gr.dana kıyma
2-3 dilim bayat ekmek
1 kuru soğan
1 yumurta
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz,karabiber,kuru nane ve kimyon
2 çorba kaşığı sıvı yağ
sarmak için aliminyum folyo
HAZIRLANIŞI:
Tüm malzemeleri kıymaya ekleyip iyice yoğuruyoruz
Baharat miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
İyice yoğrulan kıymayı buzdolabında 1 saat ağzı kapalı dinlendiriyoruz
Sonra folyo üzerinde elimizle düzelterek eşit şekilde yayıyoruz
Ve rulo yapıyoruz
Rulo haline gelen eti yağlı kağıt üzerine alarak ve üzerini yağlı kağıt ile örterek yaklaşık 30-35 dakika 175 derecede pişiriyoruz
Afiyet olsun.
NOT:Arzu ederseniz son 5 dakika üzerindeki yağlı kağıdı açarakta pişirebilirsiniz.Ve servis ederken haşlanmış sebzelerle tüketebilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder