Translate

10 Mart 2014 Pazartesi

HARDALLI BALLI PİLİÇ PAPRİKA


Biraz baharatlı ve acı olan bu yemek bence tavuk etinin en lezzetli halidir.Çocuklarda bu yemekten yiyecekse eğer pulbiber miktarı oldukça azaltılabilir.Yada yanına haşlanmış sebzeler eklenebilir Ben servis ederken sevdiğim sebzeleri kızartmayı tercih ettim.Zaten sebze yatağında servis etmek çok şık oluyor.Tercih sizindir ,şimdiden afiyet olsun...
 
MALZEMELER :
4 Parça tavuk göğüs eti
SOS İÇİN;
1 yemek kaşığı taze kekik
1 yemek kaşığı taze biberiye
1 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı esmer şeker
4 yemek kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı,tuz
SEBZELER;
1 patates
2 kırmızı biber
1 kabak
HAZIRLANIŞI :
Sos için gerekli olan tüm malzemeyi zeytinyağında iyice karıştırın
Biftek şeklinde hazırlanan tavuk göğüs etlerini sosa iyice bulayarak buzdolabında yaklaşık 1 saat üzeri folyo ile örtülü olarak dinlendirin
Jülyen şeklinde doğranmış sebzeleri kızartarak hazırlayın
Sonra etlerin fazla sosunu kaşıkla hafifçe sıyırarak ister ızgara da ister az yağlı teflon tavada pişirin
Kızarmış sebze üzerinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder