MALZEMELER:
2 bağ deniz börülcesi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet közlenmiş kırmızı biber
1-2 yemek kaşığı limon suyu
1 diş sarmısak
Karabiber
HAZIRLANIŞI:
Börülceler 15-20 dakika haşlanır soğuk suya atılarak şoklanır.
Börülceleri dallarından sıyırıp bir kaseye alın
İçerisine karabiber,dövülmüş sarmısak ,zeytinyağını ilave edin
Közlenmiş kırmızı biberide küçük doğrayarak ekleyip hafifçe karıştırarak servise hazır hale getirin.
Afiyet olsun...
Bu salatayı yaparken tuz kullanmaya gerek yoktur.Çünkü deniz börülcesi tuzlu bi bitkidir.Haşlarken bile tadına baktığınız zaman keskin tuz tadını hissedeceksiniz.Bir de ayıklaması zor gibi görünsede haşlandıktan sonra hafifçe sıyırmanız yeterlidir.Tadını seveceğinizi umuyorum ve yazdan deepfrezede muhafaza etmenizi tavsiye ederim .Yoksa benim gibi bir avuç deniz börülcesine 10 tl verirsiniz.
Çoook mu çoook severim deniz börülcesini ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTşk.ederim beğenmenize sevindim, sevgiler gönderiyorum :)
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil