Translate

15 Şubat 2014 Cumartesi

SÜT DİLİMİ

       
            Görünüş olarak gerçeğinden farkı yok ama inanın bana arkadaşlar tadıda gerçeğinden çok farksız.Süt dilimini o kadar çok seviyorum ve o kadar çok alıyorum ki şu ana kadar verdiğim paralara acıdım.Kendi süt dilimimi kimseyle paylaşmam o kadar yani :) Genellikle hazır gıda pek tüketmiyorum yani gayret ediyorum diyebilirim.Ama söz konusu süt dilimi olunca bu kurala uyduğum pek söylenemez. Markete gittimmi kendimi tutamayıp sepeti dolduruyordum.Hep denemek istiyordum ama bi türlü cesaret edemiyordum.Sonuçta kabarmamış 2 dilim kek arasında nefis bi krema yapılacaktı.Geçenlerde oktay usta gurubunda sevgili Tülin Kalkanın tarifini gördüm.Kendisinemi yoksa başka birinemi ait bilmiyorum ama onun tarifiyle yaptım.Çocukların yanı sıra sizlerinde seveceğinden eminim ve denemenizi öneririm...

MALZEMELER

KEK İÇİN:
3 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
KREMA İÇİN:
400 gr. krema(200 gr. paketlerden 2 tane kullanabilirsiniz)
2 paket krem şanti
2 yemek kaşığı bal
2-3 damla limon suyu
1 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI:
Kremayı 1 saat kadar dinlendireceğimiz için öncelikle kremayı yaparak başlamalıyız
Süt ve krem şantiyi katı kıvama gelene kadar çırpalım 
Üzerine 2 paket kremayı ,bal ve limon suyunuda ekleyip tekrar karıştıralım
10 -15 dakika buzlukta daha sonrada buz dolabında bekleterek toplam 1 saat kadar dinlendiriyoruz
Kek yapmına kremayı hazırladıktan sonra başlayabiliriz
Yumurta ve pudra şekerini 5 dakika mikserle çırpıyoruz
Sonra kek için gerekli olan bütün malzemeleri ekleyip iyice karıştırıyoruz
Yağlı kağıt serili 2 tepsiye eşit şekilde döküp kaşık yardımı yayıyoruz
225 derecede 10 dakika pişiriyoruz
3 dakikada fırının ağzını açarak pişiriyoruz
Burda fırının ağzını açmaktaki amaç kekin kabarmasını engellemektir.
Kekler soğuduktan sonra kremayı kekin üzerine döküp kaşıkla yayıyoruz
Diğer keklede kremanın üzerini kapatıyoruz
Buzdolabında 1 gün bekletip dilimleyip servis yaparsak daha iyi olur
Afiyet olsun...
NOT:Burda ben yaptığımda değil bi gün çocuklar 1 saat sabretmediler.Resim çekerken bile acele ile çekmiştim :)



2 yorum:

  1. Elinize sağlık Nefis görünüyor Bu aralar bloglarda sıkça görüyorum artık benimde deneme zamanım geldi sanırım :))) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tsk.ederım gerçekten tadı çok güzel, gerçeğini aratmıyor denemenizi tavsiye ederim..

      Sil