MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 domates
100 gr kadar haşlanmış mantar
1 adet ince kesilmiş yeşil biber
1 adet ince kesilmiş kırmızı biber
1 adet ince doğranmış yeşil soğan
3-4 dal maydanoz
2 yemek kaşığı Soya yağı
1 diş sarmısak
1 çay kaşığı kekik
1 limon
Tuz ve karabiber
SÜSLEMEK İÇİN:
3-4 dal marul
Ve 3-4 yemek kaşığı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Pirinç ve mantar ayrı olarak haşlanıp suyu süzülür
Tüm sebzeler (marul hariç) ince ince doğranır
Haşlanmış pirinç ve mantar ile sebzeler derin bi kaseye alınarak karıştırılır
Bir kap içinde yağ,sarmısak,kekik,tuz,limon ve karabiber karıştırılarak salata sosu hazırlanır
Hazırlanan sos yavaşça pirinçli sebzelere eklenerek harmanlanır
Marul yaprakları ile süsleyerek servise hazır hale getiriyoruz
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder