Translate

12 Şubat 2014 Çarşamba

HARDALLI BİFTEK

      
            Merhabalar dün 12 Şubat arkadaşlarla buluşmak için dışarı çıktım ve daha arkadaşların yanına gitmeden bi sürprizle karşılaştım.Bu hafta hava çok güzel , geçen haftadan bu yana sıcaklık nerdeyse 10 derece yükseldi.Böyle oluncada baharın geldiğini zannedip aldanan meyva ağaçlarının çiçek açtığını gördüm.Görüntü gerçekten çok güzeldi kaldırımda durup uzun uzun seyrettim.İnşallah ilk baharda yağmurda çok yağarsa camdan seyrederiz...
          Bu gün sizlerle güzel bi tarif daha paylaşacağım dün yapmıştım ve gerçekten tadı çok güzel oldu.Umarım sizlerde görüntüsünden tadını tahmin eder ve bir kezde hardal soslu yaparsınız .


MALZEMELER
4 Parça biftek (kişi sayısına göre ayarlanabilir)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Karabiber,tuz
HARDAL SOS İÇİN
1 kuru soğan
1 diş sarmısak
3-4 dal maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kadar hardal sos
2 çorba kaşığı krema
karabiber
1 çay bardağı su
HAZIRLANIŞI
Bir kaseye zeytinyağını,karabiber ve tuzu alıp içine etleri ekliyoruz
1saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz
Diğer taraftan hardallı sosu hazırlamak için yağı tavaya alıp içine ince doğranmış soğan ve sarmısağı ekliyoruz
Hafifçe pembeleşene kadar kavuruyoruz
Sonra hardal sos,krema,karabiber ve maydanozu su ile beraber ekliyoruz.
Bir kaç dakika kısık ateşte pişirip altnı kapatıyoruz
Etleri kızgın tavada orta ateşte sağlı sollu pişirip servis tabağına alıp üzerine hardallı sos dökerek zerdeçallı pilav ile servis edebilirsiniz
Afiyet olsun..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder