Translate

11 Şubat 2014 Salı

KEŞKÜL

   
       Hem hafif ,hem lezzetli aynı zamanda pratik bi tatlı...Toz badem eğer yoksa cezvede 5 dakika bademleri kaynatıp soğuk su ile yıkadıktan sonra kabuklarını çıkararak kesme tahtası üzerinde bıçak yardımı ile ufalayabilirsiniz.Yada havanda ezerek hazırlanabilir.Ama denemeyen kalmasın benden söylemesi :)

MALZEMELER:
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
6 çorba kaşığı dolusu toz badem
4 çorba kaşığı dolusu pirinç unu
4 çorba kaşığı dolusu nişasta
1 su bardağı su
Hndistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
Sütü bir tencereye koyup şeker ve toz bademi ilave edin.
Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın
Bir kasede pirinç unu ve nişastayı bir bardak su ile ezerek sulandırın
Bu karışımı yavaş yavaş kaynamakta olan süte ilave ederek karıştırın
Devamlı karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin
Tatlı kaselerine paylaştırıp üzerine hindistan cevizi dökerek soğuk olarak servis yapabilirsiniz..
Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder