Hasta olunca insan daha bi canının kıymetini biliyor ve daha çok dikkat ediyor.Bende bu aralar daha bi sağlıklı yemekler yapmaya gayret ediyorum .Bu sene kış mevsimi pek görmedik ama hastalıktanda kurtulmadık.Kalın giyinince terliyoruz ince giyinince üşütüyoruz.Sanırım hastalamamında sebebi sık sık açık havada yürümek oldu.Sonbaharda salon sporuna başladım ama hiç bana göre değildi 1,5 ay falan zor gittim.Şimdi evde oturmuş elimde ıhlamur çayım iyileşip yürüyüş yapacağım günleri bekliyorum.
Tel şehriye çorbasını genelde sade yaparım ama evde sebzeler varken bu halini ilk kez denedim. Ve sanırım artık bu şekilde yapacağım.Sizlerinde seveceğini ve deneyeceğini ümit ediyorum.Hastalıksız sağlıklı günlerde içmenizi diliyorum.
MALZEMELER
1 kase tel şehriye
Yarım tavuk göğüs eti
Yarım havuç
Yarım kabak
1 küçük patates
1küçük kuru soğan
Bir kaç dal maydanoz
1 yeşil biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tavuk göğüs etini 7-8 bardak suyla haşlayıp tavuk suyunu hazırlıyoruz
Haşlanan eti bıçak yardımıyla küçük doğruyoruz.
Tüm sebzeleri minik minik küpler halinde doğruyoruz
Önce soğanı, ardından patatesi zeytinyağında hafifçe kavuruyoruz
Daha sonra diğer sebzeleri ekleyip bir kaç dakikada kavurup küçük küçük doğranmış tavuk göğüs etini ve suyunu ekliyoruz.
Son olarak 1kase tel şehriyeyi ekleyip yaklaşık 20-25 dakika orta ateşte pişiriyoruz
Sıcak sıcak servis edebiliriz
Afiyet olsun..
Ellerine sağlık canım nefis görünüyor. Sevgilerimle,
YanıtlaSilTşk ederim canım bendende sevgiler.
YanıtlaSilTşk ederim canım bendende sevgiler.
YanıtlaSilTşk ederim canım bendende sevgiler.
YanıtlaSilTşk ederim canım bendende sevgiler.
YanıtlaSil