Translate
21 Ocak 2014 Salı
FIRINDA KARNABAHAR GRETAN
Yaptığımdan beridir üstünden 1,5-2 ay geçti, ikinci kez yaptım ama ben hala yayınlamadım.Daha doğrusu fırsat bulamıyorum.Hergün düzenli blog yazan arkadaşlarımıda canı gönülden tebrik ediyorum.Gerçekten ciddi emek verilen baya baya zahmetli işmiş doğrusu..Bazen pes ediyorum ama güzel bi mesaj güzel bi yorum tekrar yazmaya heveslendiriyor.Karnabahar fazla pişirmem ama bu kez sevildi ve tekrar yapılıp afiyetle yenildi.İlk yaptığımda tavuk göğüs eti ile pişirmiştim ikinci kez yaptığımda hindi eti kullandım ikisininde lezzeti güzeldi ve her ikisinide pişirirken resimledim.Tercih yine her zaman olduğu gibi sizindir.Elinizin altında ne varsa yada ne seviyorsanız kullanabilirsiniz.
MALZEMELER:
1 adet karnabahar
1 adet göğüs eti(hindi göğüste olur)
1 patates
1 havuç
1 yeşil soğan
1 paket (200 ml) krema
2-3 kaşık zeytinyağı
NOT:Krema yerine beşemel sosda hazırlayabilirsiniz
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Karnabaharı parçalara ayırıp 5 dakika kadar haşlıyoruz
Aynı şekilde etlerimizide kuşbaşı haline getirip 5-10 dakika haşlıyoruz
Daha sonra küçük doğranan sebzeleri et ve karnabaharla beraber borcama yerleştiriyoruz
Üzerine yağ ve kremayı gezdirip 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.
Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşarı serpip 5-10 dakika yine fırında pişiriyoruz
İster sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder