Translate

2 Ocak 2014 Perşembe

PATATES PÜRESİ

MALZEMELER :
4-5 patates
1 çay bardağı süt(kıvamına göre ayarlanabilir)
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
2 kaşık tereyağı
Bir tutam muskat
HAZIRLANIŞI :
Patateslerin kabuğu sokulup dörde bölünür, üzerine çıkana kadar su eklenir
Haşlanan patatesler çatal yardımıyla ezilir.
Yavaş yavaş süt eklenir
Sonra tereyağı,tuz ve bi parça muskat konulur
Muskat bi parça tat vermek amacıyla konulur, kesinlikle fazla konulmaz.
Son olarak kaşar peyniri konulur ve pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırılır.

NOT:Patates püresi etli yemeklerin ve balık yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz.Ben çok sevdiğimden tek başına bile bi öğün olarak kullanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder