Hindi eti kırmızı ete göre daha ekonomik,protein bakımından dana etine daha yakındır.Bu nedenle sık sık tüketmeliyiz.Zaten tat ve lezzet bakımındanda ben kırmızı ete çok benzetirim.Adettendir, genellikle yılbaşı akşamı hindi pişer.İç pilav eşliğinde kalabalık sofralarda sohbet eşliğinde sevdiklerimizle bir arada dahada lezzetli olur.Ben ilk kez çok sevdiğim bir aile dostumuza pişirdim.Kendileri ailecek asla ıspanak yemezler :) Ama o akşam koca bi tepsi afiyetle yenildi .Ve bendeniz çoğu zaman olduğu gibi resim çekmeyi unutmuşum.Dün tekrar aynı yemeği yaptım ve rahat rahat resmini çektim.İnanın bana bu zamana kadar denemediyseniz hemen yapmalısınız bence, yoksa bu muhteşem lezzetin tadından mahrum olacaksınız...Bi şekilde sebze yemeyenlerede sebze yedirmiş olursunuz.Benden söylemesi :)
MALZEMELER:
1 adet ince dövülmüş yada dilimlenmiş hindi göğüs eti
1 demet ıspanak
1 kırmızı biber
1 soğan
2 diş sarmısak
3 kaşık zeytinyağı
Kekik,karabiber varsa tatlandırmak için biberiye
HAZIRLANIŞI:Soğanı ve sarmısağı ince ince doğrayıp zeytinyağında kavuralım
Üzerine küçük doğranmış kırmızı biberi ,ardından ıspanağı ekleyelim.
Ispanağın suyu çekilene kadar pişirelim ve soğumasını bekleyelim
Baharatlarını ekledikten sonra kaşık yardımıyla ince dilimlenmiş hindi göğüs etinin arasına ıspanaklı harçtan koyup saralım
Aynı işlemi tüm et ve iç harcımız bitene kadar yapalım.
Yağlı kağıtla hem altını hem üstünü kapatıp yaklaşık 25-30 dakika kadar 200 derecede pişirelim
Son 5 dakika üzerini açıp pişirelim ki üstü güzel kızarsın.
Üzerine taze çekilmiş karabiber serperek servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder