En sevdiğim akşam yemekleri deniz mahsulleri ile yapılan yemeklerdir.Ayda 1-2 kez dışarda balık restaurantında yeriz .Elimden geldiğincede haftada 1 kez de evde pişirmeye gayret ediyorum.Masada balık varken o akşam daha bi keyifle daha bi zevkle yemeğimizi yeriz.Deniz mahsullerinin her çeşidini çok severim.Boşuna dememişler denizden ne çıksa yerim diye :) Ama en sevdiğim balık eminönü balıkçılarının pişirdiği balıklardır.Eğer İstanbula gelipte eminönünde balık yemeden giderseniz isterseniz istanbulun her müzesini ,sarayını gezin yine de bundan aldığınız hazzın tadını bulamazsınız benden söylemesi...Şimdi size eminönündeki ızgara balıklar kadar olmasada nefis bi çupra tarifi vereceğim..
2 oğlum ve ben özenle hazırladık.Afiyetle yedik ...
MALZEMELER:
2 çupra(sayıyı kişiye göre ayarlayabilirsiniz)
1 kırmızı soğan
1 limon
1-2 defne yaprağı
Bir tutam taze biberiye(kurusuda olur)
Tuz,karabiber ve 2-3 kaşık kadar zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Temizlenen çupraların içine soğan dilimleri,biberiye yerleştiriyoruz.
Her tarafına tuz ve karabiber serpiyoruz
Üzerine soğan ,limon halkaları yayıp,2-3 kaşık zeytinyağı gezdiriyoruz.
Balıkların altını ve üstünü yağlı kağıt ile iyice sarıp yaklaşık 30 dakika kadar 200 derece fırında pişiriyoruz.
Salata, sebze ve kremalı patates eşliğinde servis edebiliriz
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder