Translate

10 Ocak 2014 Cuma

KREMALI PATATES

     Merhabalar  şimdi sizeçok pratik ama lezzetli bi tarif vereceğim. İster balık yemeklerinin yanında ister et türü,kebap tarzı yemeklerin yanında yada tek başına salata ile servis edebileceğiniz nefis bi lezzet olacağından şüpheniz olmasın.Görünüşü basit gelebilir ama inanın çok ağır, güzel bi tadı var.Bunu ben yaptığım zaman ekmek yeme ihtiyacı bile duymuyoruz.Sonuçta patates kalorili bi sebze olsada beyaz undan yapılmış mayalı ekmekten çok masumdur.Sizcede öyle değilmi?


MALZEMELER :
3-4 patates(kişi sayısına göre malzemeyi artırıp yada axaltabilirsiniz.)
200 ml.krema
Tuz,nane,zeytinyağı
 Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI :
Patatesler 2cm.kalınlığında dilimlenir
Sıcak su ile 2-3 dakika kaynatılır
Sonra borcama alınıp üzerine tuz,zeytinyağı ve kuru nane serpilir
Kremayı da üzerine döküp kaşar peyniri ile üzerini kaplıyoruz
Yaklaşık 20-25 dakika 170 detecede pişiriyoruz
İster sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz
Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder