Daha önce üç renkli irmik tatlısı denemiştim.Takip edenler bilitrler ;bal kabağı ve kakaolu bisküviler kullanarak renklendirmiştim.Tatildeyken kaldığımız otelde yeşil renkli irmik tatlısı görmüştüm ama ben o rengi veren şeyi ya gıda boyası yada çam fıstığı zannetmiştim.Nasıl diyordum bu kadar pahalı bişeyi bol bol kullanıp ucuza satıyorlar.Sonradan duyup kendim deneyince gördüm ki o güzel rengi ıspanak veriyormuş.Ispanak burda sadece renk vermek amacıyla kullanılıyor.Tadının ıspanak olduğu anlaşılmıyor bile..Zaten düşünsenize kuru fasulye bile bir tatlıda kullanılıyor sa eğer ıspanak renk vermek amacıyla neden kullanılmasın.
MALZEMELER :
3-4 dal taze ıspanak
5-6 su bardağı süt
2 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
ÜZERINE PUDING İÇİN :
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI :Öncelikle pudinginihazırlayıp soğumaya bırakalım.
Tüm malzemeyi orta boy tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim
Puding kıvamına gelince soğuk su ile çalkaladığımız borcama dökelim.
Ve soğumaya bırakalım
NOT: Soğuk su ile çalkaladığımız tepsiye dökülen puding ters çevrilirken daha rahat kalkacaktır.
Temizleyip yıkadığımız Ispanakları 5-10 dakika haşlayalım
Ve rondodan iyice geçirelim( pürüzsüz olması gerekir)
Ispanak dahil yine tüm malzemeyi bir tencereye alıp orta ateşte pişirelim
Katılaşınca borcama döktüğümüz puding üzerine dökelim ve soğumaya bırakalım
Soğuduktan sonra bir tepsiye ters çevirip dilimleyip servis edebiliriz
Afiyet olsun...
Ellerine sağlık canım benim. Eminim çok lezzetli olmuştur....:))
YanıtlaSilAfiyetler olsun size...Sevgilerimle,
Ispanak burda sadece renk vermek amacıyla kullanıldı tadı gerçekten güzeldi,mutlaka denemelisiniz...
Silellerine sağlık canım harika görünüyor banada beklerim canım selamlar sevgiler
YanıtlaSilhayırlı cumalar
Bu yorum yazar tarafından silindi.
SilTşk ederim canım...bendende size sevgiler :)
Sil