İncikten sonra en sevdiğim et yemeği pirzola ile yapılandır.Kekikle çok yakıştırdığım için döküm tavada yapıp yeriz ama bu şekilde yapıncada çok yavan görünüyor.Bu defa domates sosu ile denedim ve sizlerle paylaşmak istedim.Tabağın kenarındaki domates sosunun suyuydu kaşıkla pilavın etrafına gezdirdim.Sakın yağlı zannetmeyin.Çünkü yağı ve tuzu yemeklerde çok az kullanıyorum ,bu şekilde yapılınca tadı bozulmuyor aksine daha hafif ve lezzetli oluyor...
MALZEMELER:
6 adet pirzola
3-4 rendelenmiş domates
zeytinyağı ,tuz ve arzu ettiğiniz baharatlar
HAZIRLANIŞI:
Pirzolaları yıkayıp az yağ tuz ve kekikle kendi suyunda teflon tavada pişiriyoruz
Sonra domatesleri rendeleyip zeytinyağı yada sıvı yağda pişirerek sosunu hazırlıyoruz
Pişen pirzolaları servis tabağına alıyoruz
Üzerine domatesli kekikli sosuda döküp servis yapabiliriz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder