Translate

12 Ocak 2014 Pazar

BADEMLİ AY


MALZEMELER :
Bir su bardağı tuzsuz badem
1 margarin(oda sıaklığında)
3,5-4 bardak un
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerine serpmek için de biraz pudra şekeri
HAZIRLANIŞI :Bademleri bir cezvede 5-10 dakika kaynatıp soğuk suda az bekletin
Sonra kabuklarını elinizle soyun ve rondodan geçirin.
Tüm malzemeleri una ekleyip yoğurun.
İster hamurun hepsini açın, ister ceviz büyüklüğünde parçalar alıp açın
2 cm. kalınlığında hamur olsun
Çay bardağının ağzı ile kesip tekrar çay bardağı ile yarım ay şeklinde keserek şekil verin
Yağsız tepside 180 derecede fırına verip pişirin
Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder