Translate
14 Ocak 2014 Salı
TAHİNLİ CEVİZLİ ÇELENK
Merhaba yine denenmiş ve bizzat kendim tarafımdan lezzeti onaylanmış bir tarif vereceğim. Bu tarifi azeriler çok iyi bilir ve çok iyi yaparlar..Bende bi Azeri olarak iyi yaptığımı düşünüyorum. Tarifi okuyunca size çok yabancı gelmeyeceğini zannediyorum ama şeklinden dolayı farklı olduğunu düşünebilirrsiniz.Eskiden pastaneden tahinli ve cevizli çörek ,poğaça çok alırdım.Çünkü inanılmaz seviyorum. Hatta diyet yaparken bile söylüyordum istediğim kiloya ineyim sınırsız tahinli cevizli poğaça yiyeceğim diye.Artık düşünün ki ne kadar çok seviyorum, ne kadar güzel oluyor.Vereceğim ölçülerde gönül rahatlığı ile deneyeceğiniz,muhteşem bi lezzet.Özelliklede. Hafta sonu kalabalık sohbetin ve neşenin bol olduğu bi kahvaltı masasına çok yakışacağını söyleyebilirim.Hemde sevdiklerinize hoş bi sürpriz yapmış olursunuz.
MALZEMELER :
3,5-4 bardak un
2 yumurta
50 gr.margarin yada tereyağı
3-4 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı ılık süt
1 paket Instant maya(yaş mayada olabilir)
1 çay kaşığı tuz
İÇİ İÇİN:
1 su bardağı kadar tahin
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI :
Unun ortasını açıp Instant maya ile beraber diğer malzemeleri ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Üstü örtülü hamuru 1 saat kadar dinlendirelim.
Bu hamurdan aynı büyüklükte 5-6 beze yapalım
Herbir bezeyi merdane yardımı ile dikdörtgen
şeklinde açalım
Açılan bezelerin üzerine tahin sürüp, toz şeker ve ceviz serpelim
Ortalama her bir bezeye her harçtan 2 kaşık gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz
Sonra rulo yapıp uzunlamasına bıçakla ortadan ikiye keselim.
Kesilen kısımlar dışa gelecek şekilde örgü yapalım
Het iki ucu birleştirip çelenk şeklini verdikten sonra yaklaşık yarım saat yağlı kağıt üzerinde mayasının gelmesini bekleyelim
Sonra 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirelim
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bayılırım. ellerine sağlık canım. Sevgiler
YanıtlaSilTşk ediyorum mutlaka denemelisiniz bence,sevgiler...
Sil